Як приготувати домашню моцарелу за декілька хвилин, Не перестаю дякувати за рецепт


Домашня моцарела - це простий і смачний сир, який можна приготувати в домашніх умовах. Ось декілька кроків, які допоможуть вам зробити домашню моцарелу.

Інгредієнти:

  • 1 літр молока

  • 1/4 чайної ложки солі

  • 1/4 чайної ложки лимонної кислоти

  • 1/4 чайної ложки закваски рідкої моцарели (або 1/4 чайної ложки сухої моцарели)

Інструкції:

  1. Налити молоко у каструлю і додати сіль. Поставити на середній вогонь та повільно нагрівати, помішуючи постійно, поки молоко не досягне температури 37-38 градусів Цельсія. Не допустити кипіння молока.

  2. Додати лимонну кислоту та закваску моцарели, помішувати надалі молоко впродовж 1-2 хвилин.

  3. Перестати помішувати і залишити молоко на 5-10 хвилин, доки утворяться згустки сиру.

  4. Відрізати згусток сиру на невеликі шматочки і помістити їх у мікрохвильову піч на 10 секунд, доки сир почне розплавлятися. Дайте йому трохи охолонути та злегка згорнути.

  5. Потім знову помістити його в мікрохвильову піч на 10 секунд і знову злегка згорнути. Продовжуйте це, доки сир не стане м'яким та еластичним, але не розтікається.

  6. Видалити зайву рідину, яка утворилася під час розплавлення сиру та замість цього використати гарячу воду для промивання сиру декілька разів, щоб видалити зайву лимонну кислоту та сіль.

  7. Сформувати форму яка вам подобається!


Дописати коментар

0 Коментарі